Parisel Palace logo

Zadzwoń: +48 665 415 145 lub umów się online:

UMÓW WIZYTĘ

youtube logo
instagram logo
pinterest logo

Parisel Palace

Klimki 36

21-400 Łuków

Polska

Twój e-mail:
Treść wiadomości:
Wyślij
Wyślij
Formularz został wysłany - dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

 +48 665 415 145
+48 25 794 65 00
  kontakt@pariselpalace.pl

 
 

Warto także wziąć pod uwagę miejsce konferencji. Firmy, które wynajmują wyłącznie sale na potrzeby szkoleń i konferencji często oferują własny catering. Jeśli jednak  organizator konferencji woli zamówić posiłek od zaufanej, ale zewnętrznej firmy dostarczającej posiłki, powinien najpierw zorientować, czy wynajmujący sale zezwala na zewnętrzny catering. I tutaj pojawia się pewna wyższość nad wyborem na miejsce konferencji hotelu konferencyjnego. Ryzyko porażki cateringowej – zimne posiłki, transportowane jedzenie, opcja wydawania wyłącznie bufetowa, jest mniejsze jeśli posiłki przygotowane są na miejscu, a i możliwość reakcji jest większa.

Ryzyko cateringu

  • wielkość sali konferencyjnej
  • ilość krzeseł i stolików/ stołów
  • zaplecze socjalne – szatnie dla gości
  • sprzęt audio-wizualny
  • klimatyzację
  • odpowiednie oświetlenie
  • możliwość wykupienia noclegu dla gości
  • opcję możliwych opłat za parking
  • firmę cateringową / działającą kuchnię w hotelu 
  • atrakcje dla uczestników konferencji w hotelu 

Jakie pytania powinny znaleźć się w takiej wycenie?

Dobrze dobrany catering może znacząco wpłynąć na atmosferę i odbiór całej konferencji, jednak wybierać ustalać go na podstawie wiedzy o charakterze spotkania, czasu trwania, miejsca, a nawet preferencji uczestników. Organizujesz konferencję, nie oszczędzaj na wyżywieniu uczestników, a wydatek na menu konferencyjne opłaci się.

LUNCH BUFETOWY

BUFET CIEPŁY
BUFET PRZEKĄSKOWY
DESERY
NAPOJE

KOLACJA BUFETOWA

BUFET CIEPŁY
BUFET PRZEKĄSKOWY
DESERY
NAPOJE

UROCZYSTA KOLACJA ZASIADANA

PRZYSTAWKA
ZUPA
DANIE GŁÓWNE
DESER
PRZYSTAWKI W STOLE
NAPOJE 

Menu konferencyjne

PAKIET III FIT

Woda gazowana i niegazowana

Kawa Segafredo

Herbata Sir William’s

Soki warzywno-owocowe

Warzywa krojone z dipami

Krakersy zbożowe

Jogurty naturalne

PAKIET II

Woda gazowana i niegazowana

Kawa Segafredo

Herbata Sir Williams’s

Soki owocowe Cappy

Ciasta domowego wypieku

PAKIET I

Woda gazowana i niegazowana

Kawa Segafredo

Herbata Sir Williams’s

Soki owocowe Cappy

Kruche ciasteczka

Przerwy kawowe

Ważnym punktem przy organizowaniu konferencji, szkolenia, eventu jest zapewnienie wyżywienia uczestników. Goście, po zakończonej konferencji i poza jej merytoryczną wartością, będą pamiętali jeszcze dwie rzeczy i na ich podstawie zaopiniują wydarzenie – czy jedzenie było smaczne i czy wieczorna zabawa była szampańska.

Poza standardowymi menu konferencyjnym warto zaserwować smakołyki, przystawki oraz ciepłe i zimne napoje. Warto także pochylić się nad deserami. Organizator konferencji musi pamiętać, że coraz więcej osób stosuje różnego rodzaju diety – wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe -wybrane menu powinno być zatem różnorodne i uwzględniać tego typu potrzeby.

Wyżywienie podczas uroczystości 

POSIŁKI