Klimki 36
21-400 Łuków
Polska
Warto także wziąć pod uwagę miejsce konferencji. Firmy, które wynajmują wyłącznie sale na potrzeby szkoleń i konferencji często oferują własny catering. Jeśli jednak organizator konferencji woli zamówić posiłek od zaufanej, ale zewnętrznej firmy dostarczającej posiłki, powinien najpierw zorientować, czy wynajmujący sale zezwala na zewnętrzny catering. I tutaj pojawia się pewna wyższość nad wyborem na miejsce konferencji hotelu konferencyjnego. Ryzyko porażki cateringowej – zimne posiłki, transportowane jedzenie, opcja wydawania wyłącznie bufetowa, jest mniejsze jeśli posiłki przygotowane są na miejscu, a i możliwość reakcji jest większa.
Jakie pytania powinny znaleźć się w takiej wycenie?
Dobrze dobrany catering może znacząco wpłynąć na atmosferę i odbiór całej konferencji, jednak wybierać ustalać go na podstawie wiedzy o charakterze spotkania, czasu trwania, miejsca, a nawet preferencji uczestników. Organizujesz konferencję, nie oszczędzaj na wyżywieniu uczestników, a wydatek na menu konferencyjne opłaci się.
LUNCH BUFETOWY
BUFET CIEPŁY
BUFET PRZEKĄSKOWY
DESERY
NAPOJE
KOLACJA BUFETOWA
BUFET CIEPŁY
BUFET PRZEKĄSKOWY
DESERY
NAPOJE
UROCZYSTA KOLACJA ZASIADANA
PRZYSTAWKA
ZUPA
DANIE GŁÓWNE
DESER
PRZYSTAWKI W STOLE
NAPOJE
PAKIET III FIT
Woda gazowana i niegazowana
Kawa Segafredo
Herbata Sir William’s
Soki warzywno-owocowe
Warzywa krojone z dipami
Krakersy zbożowe
Jogurty naturalne
PAKIET II
Woda gazowana i niegazowana
Kawa Segafredo
Herbata Sir Williams’s
Soki owocowe Cappy
Ciasta domowego wypieku
PAKIET I
Woda gazowana i niegazowana
Kawa Segafredo
Herbata Sir Williams’s
Soki owocowe Cappy
Kruche ciasteczka
Ważnym punktem przy organizowaniu konferencji, szkolenia, eventu jest zapewnienie wyżywienia uczestników. Goście, po zakończonej konferencji i poza jej merytoryczną wartością, będą pamiętali jeszcze dwie rzeczy i na ich podstawie zaopiniują wydarzenie – czy jedzenie było smaczne i czy wieczorna zabawa była szampańska.
Poza standardowymi menu konferencyjnym warto zaserwować smakołyki, przystawki oraz ciepłe i zimne napoje. Warto także pochylić się nad deserami. Organizator konferencji musi pamiętać, że coraz więcej osób stosuje różnego rodzaju diety – wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe -wybrane menu powinno być zatem różnorodne i uwzględniać tego typu potrzeby.